Съвети за родители

Как мога да помогна за овладяване на алергиите на моето дете?

Най-добрият начин да се справите с алергията на Вашето дете е да откриете първо кое вещество отключва реакция. Посещение при Вашия лекар или специалист по алергия може да помогне за определяне на отключващите фактори на алергията на Вашето дете.

Разумно пристъпвайте към почивка

Дневните симптоми на алергия може да доведат до липса на внимание и затруднена концентрация. Нощните симптоми може да предизвикат също нарушение на съня, вторична дневна умора и раздразнителност. В резултат, някои деца може да загубят интерес към игрите и да намалят успеха си в училище. Освен това, алергичният ринит, когато не се лекува, може да предразположи пациентите към по-сериозни дихателни заболявания като астма, синузит и отит на средното ухо.

Започнете от училище

Обсъдете състоянието на детето ви с училищните медицински работници, преподаватели, треньори и целия персонал, с който детето ви редовно може да се намира в контакт.

ракетка – Aлергия при деца

На какво да обръщаме внимание?

Симптоми на алергия при децата са кихане, запушен нос и сърбящи и сълзящи очи.

Детска стая

Ограничете броя на играчките и разни предмети, тъй като те събират прах. Изпирайте постелното бельо в гореща вода и с хипоалергичен препарат. Не слагайте килими в спалнята, тъй като те са резервоар за прах и плесени.

Воланчик

Алергия при децата

Какво е алергия и как се лекува?

През последните няколко десетилетия се наблюдава драстично увеличение на разпространението, сложността и тежестта на алергичните заболявания, които засягат както възрастните, така и децата.

Алергичният ринит, едно от най-честите алергични заболявания, засяга около 30% от възрастните и 40% от децата в световен мащаб.

Източник на алергиите

Урбанизацията, индустриализацията и увеличаването на вредните емисии от превозните средства се считат за допринасящи фактори за разпространението на алергиите.

Също така екстремните температури и метеорологичните явления имат задълбочаваща роля във връзка с полените и тяхното алергично влияние.

Какво означава "алергия"?

Плесени, дървесни и тревни полени, домашни любимци, прах – алергените могат да бъдат навсякъде. Алергичният ринит може да окаже значително въздействие върху качеството на живот на детето и способността му да взема участие в ежедневните дейности.

Алергичният ринит може да окаже значително въздействие върху качеството на живот на детето и способността му да взема участие в ежедневните дейности. За щастие, малко познания могат да Ви помогнат да избегнете реакциите, предизвикани от тях.

Първи признаци на алергия при децата и възрастните

Не само че децата обикновено не могат да кажат как се чувстват, но техните симптоми на алергичен ринит често може да приличат на симптомите на други чести заболявания. Ето защо алергичният ринит често остава недиагностициран или се лекува неадекватно, въпреки факта, че той е изключително чест при децата.

Алергичният ринит или “сенна хрема” е един от най-честите видове алергия. Типичните симптоми на алергичния ринит включват кихане, запушен или течащ нос, сърбящи или сълзящи очи, сърбеж в гърлото и главоболие. Други алергични реакции може да включват сърбеж по кожата и уртикария.Най-добрият начин да се справите с алергията на Вашето дете е да откриете първо кое вещество отключва реакция. Посещение при Вашия лекар или специалист по алергия може да помогне за определяне на отключващите фактори на алергията на Вашето дете.

Как се облекчава алергията?

Тъй като е почти невъзможно напълно да се избегне експозиция на алергени, пероралните антихистамини продължават да бъдат първа линия на фармакологично лечение на алергичния ринит. Наличните на пазара перорални антихистамини са класифицирани в две групи; антихистамини от първо поколение (със седативно действие) и от второ поколение (без седативно действие).

Съгласно препоръките на Световната Здравна Организация, за облекчаване на симптомите на алергичен ринит се предпочитат неседативните антихистамини като лоратадин, за лечение на алергичния ринит, сърбежа по кожата и уртикарията при децата. Проучвания показват по-голямо подобрение на ученето при задачи, изискващи внимание и съсредоточаване, при деца със сезонен алергичен ринит, които приемат неседативни антихистамини, в сравнение с деца, които не приемат антихистамин или приемат седативен антихистамин. Сироп Кларитин сироп за деца над 2 години.