Над 200 Алергена

Като се започне от красивата Ви градина и се стигне до Вашите космати приятели, съществуват повече от 200 алергена, които се носят във въздуха, и могат да отключат алергииX алергии
Алергията е преувеличен имунен отговор към субстанция, която обикновено е безвредна.
. Научете повече за факторите, които отключват алергии и разберете как продуктите за алергия на Кларитин® могат да помогнат за облекчаване на симптомите.

Какви са алергените във въздуха?

Съществуват над 200 различни алергена във въздуха, произлизащи от четири категории, включително животни, плесениX плесени
Паразитни, микроскопични гъбички (като Алтернария), които се носят във въздуха като полени. Спорите от плесените са обичаен фактор за отключване на алергии и могат да бъдат намерени във влажни помещения, напр. килер или баня, както и навън в тревата, купчините листа, сено, слама или под гъбите.
, прахови акариX прахови акари
Често срещан фактор, който отключва алергии в затворени помещения. Те са микроскопични акари, които живеят във влакната на възглавниците, матраците, одеялата и килимите и се хранят с мъртвите ни кожни клетки. Вдишване на фекалиите от акарите може да причини алергична реакция като хрема, кихане и…
 и полениX полени
Фини прахообразни субстанции, които се освобождават във въздуха от дървета, треви и плевели.
 от трева, дървета, бурени и цветя.

Източниците на алергени във въздуха са леки, така че да се движат във въздуха и да залепват по дрехите и косата Ви. Всъщност, полен от амброзия е открит на 400 мили навътре в морето и на две мили височина в атмосферата. А според данните на едно проучване най-често срещаният котешки алерген е открит в 100% от тестваните за алергени седалки в самолетите.

Графика, която категоризира видовете алергени, които Кларитин® може да облекчи.

Кларитин® помага за 24-часово облекчаване на симптомите, които могат да се проявят вследствие на тези алергени. 

За да разберете по какъв начин Кларитин® предоставя 24-часово облекчение на тежки форми на алергични симптоми без да води до сънливост, от съществено значение е да е известно какво причинява алергичната реакция. 

Когато си поемате дъх или триете очите или носа си, алергените навлизат в организма Ви и Вашата имунна системаX имунна система
Система за защита на организма, която ни предпазва от инфекции и чужди субстанции.
 отключва реакция на свръхчувствителност. За да се избави от веществото, което счита за вредно, във Вашия организъм се развиват различни реакции и се освобождават възпалителни медиатори като хистаминX хистамин
Естествено вещество, което се освобождава от имунната система, след като е имала контакт с алерген. Когато вдишате алерген, мастоцитите, ситуирани в носа и мембраните на синусите освобождават хистамин. Тогава хистаминът се прикрепя към рецепторите на кръвоносните съдове, намиращи се в близост, като…
.

Освен това хистаминът се свързва с други рецептори, разположени в носните тъкани, което води до зачервяване, подуване, сърбеж и промени в секрецията. Свързването на хистамина с рецепторите на другите клетки във Вашия организъм води до появата на алергични симптоми, включително течащ нос, кихане, сърбящи/сълзящи очи, сърбящ нос или гърло, запушване на носа и тежест в синусите.

Как действа Кларитин®?

Кларитин® е антихистаминX антихистамин
Лекарство, което облекчава симптомите на кихане, сърбящ и течащ нос като блокира хистаминовите рецептори.
, който предотвратява каскадата, отключена от алергени. Възпрепятствайки тази каскада, Кларитин® облекчава симптомите на алергия, които могат да бъдат причинени от над 200 различни алергена във въздуха.

Кога да приемате Кларитин®?

Следвайте указанията на опаковката. Кларитин® следва да бъде приеман, при наличие на симптоми на алергия като кихане, течащ нос, сърбящи, сълзящи очи.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОДУКТИТЕ КЛАРИТИН® 

Източници

  1. Ragweed Pollen Allergy. Asthma and Allergy Foundation of America. Accessed December 21, 2017.
  2. "Съвети за справяне с алергиите по време на ваканции." Claritin.bg. Accessed February 4, 2021.

Може да харесате

Опаковка таблетки Кларитин 24 ч.

Кларитин® таблетки с 24-часово действие

Една таблетка, която не причинява сънливост ефективно облекчава симптомите на алергия през целия ден, всеки ден.

Опаковка таблетки кларитин с 12-часово действие

Клариназе® таблетки с 12-часово действие

Тази мощна таблетка облекчава често срещаните симптоми на алергия като кихане, течащ нос, сълзящи, сърбящи очи и сърбящ нос или гърло, както и запушване на носа, и налягане в синусите, без да причинява сънливост. Използвайте както е указано.

Кутия със сироп Кларитин® за деца с 24-часово действие и вкус на праскова за деца над две години.

Кларитин® сироп за деца с 24-часово действие

Този сироп, който не причинява сънливост, има страхотен вкус, който се харесва от децата и не съдържа оцветители, захар и алкохол.