8 съвета за справяне с алергии

Всичкото това подсмърчане и кихане може да бъде отегчително. Но справянето с алергиите, така че да можете да вземете най-доброто от деня си, не трябва да се смята за неприятно задължение с тези осем лесни за изпълнение съвета.

8 съвета за справяне с алергии

Всичкото това подсмърчане и кихане може да бъде отегчително. Но справянето с алергиите, така че да можете да вземете най-доброто от деня си, не трябва да се смята за неприятно задължение с тези осем лесни за изпълнение съвета.

Съвети за страдащите от алергия хора
 

1. Направете промяна

Алергени като тези от полените, пърхотът от домашни любимци, спорите на плесените и праховите акари могат да полепнат по тялото, дрехите и косата Ви. За да намалите излагането си на тях, си създайте навик да се събувате, преобличате и миете ръцете и лицето си, когато влизате в затворено помещение. Ако децата Ви страдат от алергии , се уверете, че и те правят същото.

2. Вземане на душ вечер

Вземането на душ вечер преди лягане може да помогне да се уверите, че алергените, полепнали по косата и кожата Ви, няма да се сгушат в леглото с Вас. Ако детето Ви страда от алергии, къпането му вечерно време ще бъде от полза.

3. Почиствайте прахта

Прахта не може да бъде избегната, но отделяйки по 10 минути на ден, за да оберете прахта и да пуснете прахосмукачка, може да е от полза за избягването на натрупването на прах. Не забравяйте да използвате влажна кърпа или моп (суха кърпа може само да раздвижи прахта) и прахосмукачка с HEPA филтър или двойна торбичка. Ако Вие сте с алергия, опитайте да делегирате тези ежедневни задължения на друг член от семейството. Или докато чистите, носете маска против прах и ръкавици, за да намалите излагането Ви на алергени от пърхот от домашни любимци и прахови акари .

4. Измийте алергените

За да намалите натрупването на алергени във Вашето спално бельо, ежеседмично го перете в гореща вода (най-малко на 54°C). Не забравяйте да следвате указанията на производителя за безопасно почистване на спалното Ви бельо и сухо почистване, ако е необходимо.

5. Следете нивата на влажност

Праховите акари и плесените виреят в топли и влажни среди. Можете да си набавите хигрометър на достъпна цена във всеки магазин за техника. Когато нивото на влажност се покачи над 50%, използвайте влагоабсорбатор.

6. Проверявайте прогнозата за полени ежедневно

Прогнозата за полени може да се променя ежедневно в зависимост от редица фактори, включително метеорологичното времето. Най-добрият начин да се подготвите е като проверявате прогназата за полени ежедневно. Не забравяйте да проверявате за преобладаващи полени, независимо къде прекарвате по-голямата част от деня Ви.

7. Имайте на разположение лекарства за алергии

Разбира се, понякога предпазните мерки не са достатъчни. Затова не забравяйте винаги да имате на разположение лекарства за алергии. Така, ако започнете да подсмърчате и кихате, можете да приемете лекарството и да се насладите на деня Ви.

8. Научете децата си да проявяват разум, когато става въпрос за алергии.

Децата могат да са твърде заети през деня, забавлявайки се и по този начин да спрат да внимават за алергиите си. Но можете да им помогнете да разберат състоянието си и да намалят излагането си на алергени с тези лесни съвети.