6 съвета за градинарство, когато страдате от сезонни алергии

Пролетта е тук и е време да нацапате ръцете си. Наслаждавайте се на красотата на Вашата градина като следвате 6 съвета, които ще Ви помогнат да намалите симптомите си от сезонната Ви алергия, например хрема и сърбящи, сълзящи очи.

Divider

Отглеждайте растенията си разумно с тези лесни за изпълнение съвета

1. Облечете се подходящо за извършване на градинарски дейности

За да намалите контакта си с полениX полени
Фини прахообразни субстанции, които се освобождават във въздуха от дървета, треви и плевели.
, докато извършвате градинарски дейности, носете най-обикновена бояджийска маска, шапка, големи очила и дълги ръкави.

2. Засадете растения, които са подходящи за хора с алергии

Искате сенчесто място, където да четете книга в двора си и същевременно да контролирате алергията си? Избягвайте засаждането на широколистните дървета с твърда дървесина, които могат да влошат алергиите, например бреза, дъб, бряст, клен, ясен, елша. Вместо това се придържайте към видове, които е по-малко вероятно да причинят алергия, включително крепска мирта, дрян, ела или секвоя.

3. Избирайте внимателно растенията

Ако страдате от алергия към полени, избягвайте засаждането на слънчогледи, маргаритки и хризантеми. Всички те са свързани с растението амброзия и са по-склонни да предизвикват поленови алергииX алергии
Алергията е преувеличен имунен отговор към субстанция, която обикновено е безвредна.
. Вместо това, изберете цветя, които произвеждат малко или никакъв цветен прашец, като нарциси, , лилии, теменужки, петунии, рози, кученца, лалета и цинии. Ако не сте сигурни какво да засадите, се консултирайте с местния градинарски център, преди да закупите.

4. Обичайте моравата си

Избягвайте често срещаните видове трева, които произвеждат повече спори на полени и могат да предизвикат симптоми на алергия, включително ливадна метлица, ливадна тимотейка, бермудски треви, ежова главица и сладка пролетна трева. Вместо това, опитайте да засадите биволска трева с женски растения, тъй като произвежда малко или почти никакви полени.

5. Използвайте сапун

След градинарски дейности си вземете душ, за да премахнете лепкавите полени и спори на плесениX плесени
Паразитни, микроскопични гъбички (като Алтернария), които се носят във въздуха като полени. Спорите от плесените са обичаен фактор за отключване на алергии и могат да бъдат намерени във влажни помещения, напр. килер или баня, както и навън в тревата, купчините листа, сено, слама или под гъбите.
от кожата и косата Ви. Ако нямате достатъчно време, за да се изкъпете, поне измийте лицето и ръцете си и се преоблечете.

Може да харесате

Опаковка таблетки Кларитин 24 ч.

Кларитин® таблетки с 24-часово действие

Една таблетка, която не причинява сънливост ефективно облекчава симптомите на алергия през целия ден, всеки ден.

Опаковка таблетки кларитин с 12-часово действие

Клариназе® таблетки с 12-часово действие

Тази мощна таблетка облекчава често срещаните симптоми на алергия като кихане, течащ нос, сълзящи, сърбящи очи и сърбящ нос или гърло, както и запушване на носа, и налягане в синусите, без да причинява сънливост. Използвайте както е указано.

Кутия със сироп Кларитин® за деца с 24-часово действие и вкус на праскова за деца над две години.

Кларитин® сироп за деца с 24-часово действие

Този сироп, който не причинява сънливост, има страхотен вкус, който се харесва от децата и не съдържа оцветители, захар и алкохол.