Справяне с алергиите при децата

Алергиите никак не са забавни за децата и родителите. Открийте простички съвети за алергиите, които ще помогнат на семейството Ви да контролира симптомите.

Справяне с алергиите при децата

Алергиите никак не са забавни за децата и родителите. Открийте простички съвети за алергиите, които ще помогнат на семейството Ви да контролира симптомите.

Преглед

Алергията е прекомерна реакция на имунната система на Вашето дете към обикновено безвредни субстанции, например полените, прахта и животните и плесен. Когато детето е било в контакт с тези източници на алергени, организмът му ги смята погрешно за вредна субстанция и ги атакува чрез освобождаване на хистамин  в тялото, което води до проява на алергичните симптоми.

Независимо дали са вкъщи, в училище, в дома на приятел, или на тренировка по футбол, не е възможно децата напълно да избягват алергените във вътрешната среда и сезонните алергени във външната среда. Но съществуват начини, които да помогнат за намаляването на излагането на често срещаните алергени и да се справите със симптомите, така че Вашето дете да прекарва повече време в игра, отколкото кихайки.

СИМПТОМИ НА АЛЕРГИЯ ПРИ ДЕЦА

Хрема
Хрема
Сълзящи, сърбящи очи
Сърбящи и сълзящи очи
Кихане
Кихане
Сърбящ нос или гърло
Сърбящ нос или гърло
Запушване на носа
ЗАПУШЕН НОС

Съвети за да държите под контрол алергиите на Вашето дете

НЕОБХОДИМА Е ПОМОЩТА НА ВСИЧКИ

Измежду ходенето на училище, срещите с приятели за игра или оставане с преспиване в къщата на баба, съществуват множество места, които Вашето дете посещава, и които изглежда са извън Вашия контрол. Нека всеки, който има редовни контакти с Вашето дете, да вземе участие, като разкажете за алергията на детето Ви и им дадете съвет как да му помогнат при нужда.

Измийте алергените

Децата може да забравят да Ви кажат, че са били изложени на алергени - като се започне от галене на зайчето в училище до търкаляне в листата в дома на приятел. За да намалите излагането на алергени, им създайте навик да мият лицето и ръцете си, когато се приберат вкъщи.

Разкрийте факторите

От съществено значение е да говорите открито с децата си относно това, кои са факторите, които могат да накарат алергията да се прояви, така че те да знаят за какво да внимават и съответно да избягват - от праха в класната стая до котката на най-добрия им приятел.

Проследявайте симптомите на алергия

Симптомите на алергия при деца може да включват течащ нос, кихане, сърбящи очи, сълзящи очи и сърбящо гърло. Водете си дневник, за да проследявате симптомите на Вашето дете, така че да разберете с точност причината на всичкото това подсмърчане и кихане.

СПЕТЕ РАЗУМНО

Алергиите могат да повлияят на съня, да са причина за умора през деня и да повлияят на представянето в училище. Уверете се, че детето Ви получава необходимата почивка, за да му помогнете да бъде в най-добра форма. След това направете същото за себе си!

ПОДГОТВЕТЕ СЕ

Не забравяйте да поддържате на разположение медикаменти за алергията на децата си, независимо кога и къде се проявят симптомите.

Покорете този страхотен външен свят

От катерене на дървета до търкаляне в тревата, алергените от полените и плесените могат да провалят плануваната забава навън при деца с алергии . Намерете простички съвети за справяне с алергиите във външната среда, така че детето Ви да може да се наслаждава повече на прекараното време на открито. Скъсайте с алергиите в закритите помещения От вкъщи до училище, до дома на баба научете лесни за изпълнение съвети за справяне с алергията на Вашето дете в затворени помещения.