Намалете алергените във Вашата кола

От сутрешния маршрут до работа до взимането на децата от училище, прекарвате доста време в колата си. Наслаждавайте се на повече време шофиране и по-малко време кихане с тези лесни за изпълнение съвети за намаляване на алергените в автомобила.

Намалете алергените във Вашата кола

От сутрешния маршрут до работа до взимането на децата от училище, прекарвате доста време в колата си. Наслаждавайте се на повече време шофиране и по-малко време кихане с тези лесни за изпълнение съвети за намаляване на алергените в автомобила.

Лесни съвети, за да се наслаждавате повече, докато шофирате

Свикнете с климатика

Свежият полъх може да е приятен, но може да вкара допълнително полени в автомобила, докато сте в движение. Дръжте прозорците затворени и вместо това използвайте климатик. Не забравяйте да настроите климатика на режим “рециркулация”, така че да не вкарвате полени от външната среда в колата.

Отнасяйте се разумно към филтрите

Запушеният въздушен филтър може да има ефект, обратен на този, за който е предназначен и да вкара алергени в колата Ви. (Допълнителна информация: Алерген : Субстанция, която Вашето тяло приема като чужда и вредна; отключва алергична реакция.) Затова не забравяйте да проверявате и сменяте въздушния филтър на купето редовно.

Добре обмисляйте каква тапицерия на колата бихте могли да имате

Тапицерията на седалките е по-трудна за почистване и може да съдържа алергени. Ако е възможно, инвестирайте в кожен салон. Вълнената тапицерия за седалките и платнените постелки също са по-склонни да улавят прахови акари , полени пърхот от домашни любимци и спори на плесени . Затова избягвайте вълнените тапицерии и сменете платнените постелки с пластмасови или гумени, които се почистват по-лесно.

Не возете „безплатно“ спорите на плесените

Спорите на плесените предпочитат влажни дрехи или кърпи в багажника, останала храна, скрита под седалките и разлети напитки върху постелките на пода. Редуцирайте развитието на плесените с почистването на всички влажни зони незабавно.

Поддържайте чисто

От полени, които идват по въздух в колата Ви, до акари, които се прихващат за дрехите Ви и се прехвърлят на Вашите седалки, често срещаните алергени могат да се натрупат бързо в автомобила Ви. Не забравяйте да почиствате с прахосмукачка с HEPA филтър. И не забравяйте да забърсвате таблото, волана, контролното табло и прозорците с влажен парцал, за да намалите натрупването на алергени.

Не пренебрегвайте външната част на автомобила ви

Полените, които се настаняват на външната страна на автомобила Ви могат да бъдат вкарани вътре, когато се доближите до повърхността. Мийте колата си редовно, за да намалите натрупването на полени и поддържайте външният вид на превозното средство блестящ, сякаш е чисто ново.

Имайте на разположение лекарства за алергии

Добра идея е да имате на разположение лекарства за алергии във Вашата чанта или раница, така че да сте подготвени, когато симптомите на алергията се проявят.

Натрупани листове хартия с облаци върху тях в син кръг

Искате да разговаряте с Вашия педиатър?

Наръчникът за справяне с алергии разполага с въпроси, които да зададете на Вашия педиатър относно алергиите на Вашето дете, за да имате продуктивно посещение при лекаря.