Намалете алергените във Вашата кола

От сутрешния маршрут до работа до взимането на децата от училище, прекарвате доста време в колата си. Наслаждавайте се на повече време шофиране и по-малко време кихане с тези лесни за изпълнение съвети за намаляване на алергените в автомобила.

Divider

Лесни съвети, за да се наслаждавате повече, докато шофирате

Свикнете с климатика

Свежият полъх може да е приятен, но може да вкара допълнително полениX полени
Фини прахообразни субстанции, които се освобождават във въздуха от дървета, треви и плевели.
в автомобила, докато сте в движение. Дръжте прозорците затворени и вместо това използвайте климатик. Не забравяйте да настроите климатика на режим “рециркулация”, така че да не вкарвате полени от външната среда в колата.

Отнасяйте се разумно към филтрите

Запушеният въздушен филтър може да има ефект, обратен на този, за който е предназначен и да вкара алергени в колата Ви. (Допълнителна информация: Алерген: Субстанция, която Вашето тяло приема като чужда и вредна; отключва алергична реакция.) Затова не забравяйте да проверявате и сменяте въздушния филтър на купето редовно.

Добре обмисляйте каква тапицерия на колата бихте могли да имате

Тапицерията на седалките е по-трудна за почистване и може да съдържа алергени. Ако е възможно, инвестирайте в кожен салон. Вълнената тапицерия за седалките и платнените постелки също са по-склонни да улавят прахови акариX прахови акари
Често срещан фактор, който отключва алергии в затворени помещения. Те са микроскопични акари, които живеят във влакната на възглавниците, матраците, одеялата и килимите и се хранят с мъртвите ни кожни клетки. Вдишване на фекалиите от акарите може да причини алергична реакция като хрема, кихане и…
, полени пърхот от домашни любимци и спори на плесениX плесени
Паразитни, микроскопични гъбички (като Алтернария), които се носят във въздуха като полени. Спорите от плесените са обичаен фактор за отключване на алергии и могат да бъдат намерени във влажни помещения, напр. килер или баня, както и навън в тревата, купчините листа, сено, слама или под гъбите.
. Затова избягвайте вълнените тапицерии и сменете платнените постелки с пластмасови или гумени, които се почистват по-лесно.

Не возете „безплатно“ спорите на плесените

Спорите на плесените предпочитат влажни дрехи или кърпи в багажника, останала храна, скрита под седалките и разлети напитки върху постелките на пода. Редуцирайте развитието на плесените с почистването на всички влажни зони незабавно.

Поддържайте чисто

От полени, които идват по въздух в колата Ви, до акари, които се прихващат за дрехите Ви и се прехвърлят на Вашите седалки, често срещаните алергени могат да се натрупат бързо в автомобила Ви. Не забравяйте да почиствате с прахосмукачка с HEPAX HEPA
Високоефективни (HEPA) въздушни филтри за прахови частици, които улавят частиците от въздуха, прокарвайки ги през фина мрежа, съдържаща микроскопични пори, в които се улавят.
филтър. И не забравяйте да забърсвате таблото, волана, контролното табло и прозорците с влажен парцал, за да намалите натрупването на алергени.

Не пренебрегвайте външната част на автомобила ви

Полените, които се настаняват на външната страна на автомобила Ви могат да бъдат вкарани вътре, когато се доближите до повърхността. Мийте колата си редовно, за да намалите натрупването на полени и поддържайте външният вид на превозното средство блестящ, сякаш е чисто ново.

Имайте на разположение лекарства за алергии

Добра идея е да имате на разположение лекарства за алергииX алергии
Алергията е преувеличен имунен отговор към субстанция, която обикновено е безвредна.
във Вашата чанта или раница, така че да сте подготвени, когато симптомите на алергията се проявят.

Натрупани листове хартия с облаци върху тях в син кръг

Искате да разговаряте с Вашия педиатър?

Наръчникът за справяне с алергии разполага с въпроси, които да зададете на Вашия педиатър относно алергиите на Вашето дете, за да имате продуктивно посещение при лекаря.

Може да харесате

Опаковка таблетки Кларитин 24 ч.

Кларитин® таблетки с 24-часово действие

Една таблетка, която не причинява сънливост ефективно облекчава симптомите на алергия през целия ден, всеки ден.

Опаковка таблетки кларитин с 12-часово действие

Клариназе® таблетки с 12-часово действие

Тази мощна таблетка облекчава често срещаните симптоми на алергия като кихане, течащ нос, сълзящи, сърбящи очи и сърбящ нос или гърло, както и запушване на носа, и налягане в синусите, без да причинява сънливост. Използвайте както е указано.

Кутия със сироп Кларитин® за деца с 24-часово действие и вкус на праскова за деца над две години.

Кларитин® сироп за деца с 24-часово действие

Този сироп, който не причинява сънливост, има страхотен вкус, който се харесва от децата и не съдържа оцветители, захар и алкохол.