7 Съвета за алергии в перални помещения

Прането може да бъде скучно задължение? Но ако заведете алергените на едно кръгче в пералнята и в сушилнята, това може да Ви помогне да намалите излагането Ви на тях, така че да се насладите на по-голямо облекчение от алергичните симптомиX симптоми
Алергията е преувеличен имунен отговор към субстанция, която обикновено е безвредна.
.

Divider

Съвети за пране при хора с алергии
 

1. Купете си „смарт“ перална машина

Някои от новите перални са със специални заложени настройки за премахване на алергени. Тези настройки автоматично настройват температурата на водата на точните градуси за премахване до минимум на най-често срещаните алергени като котешки пърхот и прахови акариX прахови акари
Често срещан фактор, който отключва алергии в затворени помещения. Те са микроскопични организми, които живеят във влакната на възглавниците, матраците, одеялата и килимите и се хранят с мъртвите ни кожни клетки. Вдишване на фекалиите от акарите може да причини алергична реакция като хрема, кихане…
1.

2. Вдигнете температурата

Ако нямате режим за “дезинфекция” или “алергени” на Вашата перална машина, режимът за бели дрехи или гореща вода (>54ºC) може да помогне за намаляване на праховите акари. Уверете се, че следвате указанията за Вашето пране и тези от опаковките на перилните препарати, за да изберете правилната температура и да избегнете увреждане на Вашето облекло и спално бельо.

3. Направете бързо прехвърляне

Влажно пране, оставено в пералната машина за твърде дълго време може да завъди плесениX плесени
Паразитни, микроскопични гъбички (като Алтернария), които се носят във въздуха като полени. Спорите от плесените са обичаен фактор за отключване на алергии и могат да бъдат намерени във влажни помещения, напр. килер или баня, както и навън в тревата, купчините листа, сено, слама или под гъбите.
. Ще разберете това по миризмата на мухъл. Ако смятате, че чистото Ви пране е започнало да мирише, изперете го отново - и не забравяйте веднага да го хвърлите в сушилня.

4. ИЗБЯГВАЙТЕ ПРОСТОРА

Не простирайте прането да съхне на слънце, където може да събере полениX полени
Фини прахообразни субстанции, които се освобождават във въздуха от дървета, треви и плевели.
и спори на плесени.

5. Разкарайте праховите акари от леглото

Едни от най-често срещаните алергени в затворени помещения са праховите акари, които се натрупват лесно в спалното бельо, защото тези досадни създания се хранят от мъртвите ни кожни клетки. За да намалите натрупването, перете чаршафите, калъфките за възглавниците и одеялата си поне веднъж седмично в гореща вода (>54ºC) и ги пуснете да се изсушат в сушилня, за да унищожите праховите акари.

6. Запознайте алергените с препаратите за почистване

Невинаги се нуждаете от вода, за да премахнете алергените от прането. Химическото почистване също убива праховите акари2.

7. Прогонете влаголюбивата плесен

Пералните помещения генерират топлина и влага, което може да доведе до образуване на плесени. Намалете влагата, като поставите влагоабсорбатор в стаята, отворите прозорец по време на пране, включите вентилатор на тавана и инсталирате добра вентилационна системаX система
Система за защита на организма, която ни предпазва от инфекции и чужди субстанции.
.

Източници

  1. Washers – Allergen Cycle. GE Appliances. Accessed December 23, 2017.
  2. Dust Mite Allergy. Asthma and Allergy Foundation of America. Accessed December 23, 2017.

Може да харесате

Опаковка таблетки Кларитин 24 ч.

Кларитин® таблетки с 24-часово действие

Една таблетка, която не причинява сънливост ефективно облекчава симптомите на алергия през целия ден, всеки ден.

Опаковка таблетки кларитин с 12-часово действие

Клариназе® таблетки с 12-часово действие

Тази мощна таблетка облекчава често срещаните симптоми на алергия като кихане, течащ нос, сълзящи, сърбящи очи и сърбящ нос или гърло, както и запушване на носа, и налягане в синусите, без да причинява сънливост. Използвайте както е указано.

Кутия със сироп Кларитин® за деца с 24-часово действие и вкус на праскова за деца над две години.

Кларитин® сироп за деца с 24 часово действие

Този сироп, който не причинява сънливост, има страхотен вкус, който се харесва от децата и не съдържа оцветители, захар и алкохол.