Пътуване и алергии

Независимо дали пътувате до дома на баба, или отивате на мечтаната ваканция на плажа, разгледайте тези лесни съвети, които ще Ви помогнат да сведете до минимум причинителите на алергииX алергии
Алергията е преувеличен имунен отговор към субстанция, която обикновено е безвредна.
по време на пътуването си.

Divider

Съвети за пътуване, когато страдате от алергии

Помислете за дестинацията си

Намирайки се в близост до голям воден басейн, като океан, може да Ви помогне да намалите контакта си с полениX полени
Фини прахообразни субстанции, които се освобождават във въздуха от дървета, треви и плевели.
, в зависимост от вида дръвчета и трева в околността. За плажните ваканции изберете място, което не е в близост до треви и дървета, които произвеждат тежки полени, като растението амброзия, бермудска трева или дъбови дървета.

Круизите могат да бъдат добър избор за хора със сезонни алергииX сезонни алергии
Хронично заболяване, характеризиращо се с прекомерна реакция на имунната система към някои алергени, които често могат да се открият навън, като полени на дървета, трева или плевели или спори на плесени. Наричани още сенна хрема, алергии във външната среда.
. Въпреки че частиците на полените могат да бъдат открити навътре в морето, вероятността те да отключат алергична реакция намалява пропорционално на разстоянието, на което се намирате от сушата, тъй като крайбрежните ветрове могат да ги разпръснат бързо. Някои круизни кораби дори имат, “кабини за хора, страдащи от алергииX алергии
Алергията е преувеличен имунен отговор към субстанция, която обикновено е безвредна.
”.

Където и да Ви отведе почивката, не забравяйте да проверите прогнозата за полени, за да бъдете подготвени.

Летете в небе, пригодено за хора, страдащи от алергии

За да намалите контакта си с алергени, избършете масата, подлакътниците и зоната на прозореца с почистващи кърпички и ги хвърлете в запечатваща се торба.

Ниските нива на влажност в кабините на самолета могат да причинят дехидратация, която може да раздразни Вашите алергии1. Пийте много вода, за да останете хидратирани, и опаковайте лекарствата си за алергии, в случай че симптомите Ви се проявят по време на полет. Не забравяйте да съхранявате лекарствата в оригиналната им опаковка, за да не си навлечете главоболия с администрацията на транспортната сигурност2.

Outlined lightbulb with rays of light

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

Възможно е алергените от домашните любимци да натрупат няколко мили във въздуха с Вас - независимо дали имате домашен любимец в кафез под седалката до Вас или пърхотът е намерил безплатен транспорт на нечии дрехи или обувки. Всъщност, проучване показва, че най-често срещаният котешки алерген е открит в 100 процента от тестваните самолетни седалки в самолети за вътрешни полети.

Когато шофирате

Някои изследвания показват, че частиците на полениX полени
Фини прахообразни субстанции, които се освобождават във въздуха от дървета, треви и плевели.
и замърсяването на въздуха, причинени от емисиите на обработени газове от превозни средства, могат да взаимодействат и да влошат алергиите. За да намалите контакта си с тях, планирайте да шофирате рано сутрин или късно вечер, когато трафикът обикновено е по-слаб. И не забравяйте да държите климатика включен и прозорците затворени, така че да не навлязат полени.

Намерете още съвети за намаляването на алергените в колата Ви преди да тръгнете на път.

Не оставяйте пространство на алергените

Обадете се на рецепцията, за да проверите дали хотелът Ви разполага със стаи, които са подходящи за хора, страдащи от алергииX алергии
Алергията е преувеличен имунен отговор към субстанция, която обикновено е безвредна.
, преди да резервирате пътуването си. И не забравяйте да използвате климатика, вместо да отваряте прозорци на хотела, за да намалите контакта си с полени. Можете също да вземете в багажа си антиалергична калъфка с цип, за да покриете възглавницата на хотела и да намалите контакта си с прахови акариX прахови акари
Често срещан фактор, който отключва алергии в затворени помещения. Те са микроскопични акари, които живеят във влакната на възглавниците, матраците, одеялата и килимите и се хранят с мъртвите ни кожни клетки. Вдишване на фекалиите от акарите може да причини алергична реакция като хрема, кихане и…
.

Имайте на разположение лекарства за алергии

Добра идея е да имате на разположение лекарства за алергии във Вашата чанта или раница, така че да сте подготвени, независимо къде ще Ви заведат пътуванията Ви.

Може да харесате

Опаковка таблетки Кларитин 24 ч.

Кларитин® таблетки с 24-часово действие

Една таблетка, която не причинява сънливост ефективно облекчава симптомите на алергия през целия ден, всеки ден.

Опаковка таблетки кларитин с 12-часово действие

Клариназе® таблетки с 12-часово действие

Тази мощна таблетка облекчава често срещаните симптоми на алергия като кихане, течащ нос, сълзящи, сърбящи очи и сърбящ нос или гърло, както и запушване на носа, и налягане в синусите, без да причинява сънливост. Използвайте както е указано.

Кутия със сироп Кларитин® за деца с 24-часово действие и вкус на праскова за деца над две години.

Кларитин® сироп за деца с 24-часово действие

Този сироп, който не причинява сънливост, има страхотен вкус, който се харесва от децата и не съдържа оцветители, захар и алкохол.