Пътуване и алергии

Независимо дали пътувате до дома на баба, или отивате на мечтаната ваканция на плажа, разгледайте тези лесни съвети, които ще Ви помогнат да сведете до минимум причинителите на алергии по време на пътуването си.

Пътуване и алергии

Независимо дали пътувате до дома на баба, или отивате на мечтаната ваканция на плажа, разгледайте тези лесни съвети, които ще Ви помогнат да сведете до минимум причинителите на алергии по време на пътуването си.

Съвети за пътуване, когато страдате от алергии

Помислете за дестинацията си

Намирайки се в близост до голям воден басейн, като океан, може да Ви помогне да намалите контакта си с полени , в зависимост от вида дръвчета и трева в околността. За плажните ваканции изберете място, което не е в близост до треви и дървета, които произвеждат тежки полени, като растението амброзия, бермудска трева или дъбови дървета.

Круизите могат да бъдат добър избор за хора със сезонни алергии . Въпреки че частиците на полените могат да бъдат открити навътре в морето, вероятността те да отключат алергична реакция намалява пропорционално на разстоянието, на което се намирате от сушата, тъй като крайбрежните ветрове могат да ги разпръснат бързо. Някои круизни кораби дори имат, “кабини за хора, страдащи от алергии ”.

Където и да Ви отведе почивката, не забравяйте да проверите прогнозата за полени, за да бъдете подготвени.

Летете в небе, пригодено за хора, страдащи от алергии

За да намалите контакта си с алергени, избършете масата, подлакътниците и зоната на прозореца с почистващи кърпички и ги хвърлете в запечатваща се торба.

Ниските нива на влажност в кабините на самолета могат да причинят дехидратация, която може да раздразни Вашите алергии1. Пийте много вода, за да останете хидратирани, и опаковайте лекарствата си за алергии, в случай че симптомите Ви се проявят по време на полет. Не забравяйте да съхранявате лекарствата в оригиналната им опаковка, за да не си навлечете главоболия с администрацията на транспортната сигурност2.

Outlined lightbulb with rays of light

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

Възможно е алергените от домашните любимци да натрупат няколко мили във въздуха с Вас - независимо дали имате домашен любимец в кафез под седалката до Вас или пърхотът е намерил безплатен транспорт на нечии дрехи или обувки. Всъщност, проучване показва, че най-често срещаният котешки алерген е открит в 100 процента от тестваните самолетни седалки в самолети за вътрешни полети.

Когато шофирате

Някои изследвания показват, че частиците на полени и замърсяването на въздуха, причинени от емисиите на обработени газове от превозни средства, могат да взаимодействат и да влошат алергиите. За да намалите контакта си с тях, планирайте да шофирате рано сутрин или късно вечер, когато трафикът обикновено е по-слаб. И не забравяйте да държите климатика включен и прозорците затворени, така че да не навлязат полени.

Намерете още съвети за намаляването на алергените в колата Ви преди да тръгнете на път.

Не оставяйте пространство на алергените

Обадете се на рецепцията, за да проверите дали хотелът Ви разполага със стаи, които са подходящи за хора, страдащи от алергии , преди да резервирате пътуването си. И не забравяйте да използвате климатика, вместо да отваряте прозорци на хотела, за да намалите контакта си с полени. Можете също да вземете в багажа си антиалергична калъфка с цип, за да покриете възглавницата на хотела и да намалите контакта си с прахови акари .

Имайте на разположение лекарства за алергии

Добра идея е да имате на разположение лекарства за алергии във Вашата чанта или раница, така че да сте подготвени, независимо къде ще Ви заведат пътуванията Ви.