Партита на открито - Сезонни алергии - Кларитин®

Забавленията на открито – по-лесно с тези съвети за алергия

Независимо дали си палите грил за годишното Ви барбекю, или планувате сватба на брега на морето, тези съвети, могат да Ви помогнат да намалите алергените на сезонните алергии за Вас и Вашите гости.

Divider

1. Определете точното време

Полените варират в зависимост от времето и сезона, така че се опитайте да планирате дейностите си на открито, когато броят на полените е по-нисък. И не забравяйте да проверите прогнозата за полени във вашия район в деня на събитието, за да сте подготвени, когато се проявят симптомите на алергия.

2. Преборете алергиите към трева

Тревите цъфтят и отделят полени във въздуха в края на пролетта и началото на лятото. Ако тревата е причина за Вашето кихане, опитайте се да поддържате тревата по-къса, за да не цъфти и отделя полени във въздуха. Освен това, не забравяйте да окосите ливадата един или два дни преди събитието.

Outlined lightbulb with rays of light

ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ?

Носенето на обикновена бояджийска маска, докато косите ливадата, събирате листата или извършвате други дейности за подготовка на партито, може да Ви е от полза за намаляване на контакта Ви с полени и спори на плесени.1

3. Намерете правилното място

Ако търсите място, където да организирате събитие през лятото, попитайте на мястото, какви видове трева има, за да избегнете виновниците за най-тежките алергии. Където и да се отидете, помолете да се окоси тревата един ден преди събитието, за да се избегне прясно окосената трева.2

4. Накарайте плесените да се раздвижат

Не забравяйте да съберете листата, които развъждат плесени, преди да пристигнат гостите на партито.3

5. Избирайте растения, за които съществува по-малка вероятност да влошат алергиите

Независимо дали засаждате цветя в двора си, или избирате елементи за парти, вземете цветя, които отделят малко или никакви полени. Нарцисите, лилиите, теменугите, петуниите, розите, кученцата, лалетата и циниите са по-малко склонни да влошат алергиите.4

Пазете се от известните летни растения като слънчоглед, маргаритки и хризантеми, които са от семейство амброзия и могат да предизвикат алергии към полени.5

6. Облечете се, за да се защитите

Носете шапка и големи слънчеви очила, за да защитите очите и косата си от носените по вятъра полени и спори на плесени. Можете да оставите на разположение някои забавни очила за предразположени към алергии гости, които може би са забравили своите. Можете дори да им придадете парти вид!

Може да харесате

Опаковка таблетки Кларитин 24 ч.

Кларитин® таблетки с 24-часово действие

Една таблетка, която не причинява сънливост ефективно облекчава симптомите на алергия през целия ден, всеки ден.

Опаковка таблетки кларитин с 12-часово действие

Клариназе® таблетки с 12-часово действие

Тази мощна таблетка облекчава често срещаните симптоми на алергия като кихане, течащ нос, сълзящи, сърбящи очи и сърбящ нос или гърло, както и запушване на носа, и налягане в синусите, без да причинява сънливост. Използвайте както е указано.

Кутия със сироп Кларитин® за деца с 24-часово действие и вкус на праскова за деца над две години.

Кларитин® сироп за деца с 24-часово действие

Този сироп, който не причинява сънливост, има страхотен вкус, който се харесва от децата и не съдържа оцветители, захар и алкохол.