Трикове и съвети за облекчаване на есенната алергия

Факторите, отключващи сезонни алергии , могат да се скрият навсякъде. Но времето на забавления за Вас и Вашите любими хора трябва да е приятно със следните лесни съвети за облекчаване на алергията.

Трикове и съвети за облекчаване на есенната алергия

Факторите, отключващи сезонни алергии , могат да се скрият навсякъде. Но времето на забавления за Вас и Вашите любими хора трябва да е приятно със следните лесни съвети за облекчаване на алергията.

Извличане на максимума от забавленията на открито

Независимо дали отивате на разходка в парка, през леха с тикви, берете ябълки в местна оранжерия или просто играете приятелски мач в двора, следните бързи съвети за облекчаване на алергията може да помогнат за намаляването на контакта Вис есенните алергени за да се насладите на сезона на открито.

Имайте предвид нивата на полените

Броят на полените е обикновено най-висок през сухите, горещи ветровити дни. Затова е добра идея да избягвате дейностите на открито през този период1. Уверете се, че следите нивото на полени във Вашия район, за да знаете какво да очаквате.

Обличайте се добре

Това е сезонът на маскирането. Затова опитайте се да изглеждате инкогнито или като холивудска звезда с големи очила и шапка, които да помогнат за намаляването на количеството полени и спори на плесени , които попадат в очите и косата Ви на открито.

Следете полените да бъдат отвън

Обувките Ви, облеклото Ви и косата Ви могат да бъдат магнит за полени и плесени. За да ограничите количеството алергени, които проникват вътре, събуйте се на входната врата, вземете бърз душ и преоблечете дрехите си, след като се приберете у дома. Ако нямате достатъчно време, за да се изкъпете, поне измийте лицето и ръцете си добре.

Outlined lightbulb with rays of light

ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ?

Колониите от плесени може да се образуват върху влажни повърхности в рамките на 24-48 часа и да продължат да нарастват драстично ако не предприемете стъпки за намаляване на влажността и не премахнете спорите бързо.

Преборете се с есенната работа в двора

Едно от най-добрите неща през есента е да гледате как листата от зелени се превръщат в дъга от красиви цветове. Когато обаче падат на земята, тези купчинки с влажни листа са перфектните скришни места за плесен и спори на полени . Събирането на листата и вършенето на други задачи в двора, могат да раздвижат тези алергени - и Вашите симптоми. За да намалите излагането си, следвайте тези лесни за изпълнение съвети.

Бъдете отговорни относно изхвърлянето

Мокрите и гниещи листа могат да образуват плесени и да събират спори на полени. Затова се опитвайте да премахвате купчинките с листа от вашия двор възможно най-бързо.

Разпределете задълженията на открито

Ако е възможно, хората страдащи от алергия към полени и плесени, трябва да избягват задълженията на открито. Обмислете наемането на някого, който да помага или да възложите задължения като събиране на листа или косене на двора на друг член на семейството, който не страда от алергии 2.

Филтрирайте факторите, които отключват есенните алергии

Ако трябва сами да вършите работа по двора, носете маска N95, за да намалите контакта си със спори на полени и плесени при събиране на листа, градинарство и косене на моравата. Можете да ги намерите в аптеките и центрове за домашни потреби3.

Outlined lightbulb with rays of light

ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ?

Издълбаните тикви, особено такива с премахнати дръжки, са по-предразположени към събиране на влага в основата, което може да доведе до образуване на плесени . Вместо да ги издълбавате, бъдете изобретателни и използвайте боя, маркери, пайети и стикери, за да ги украсите. Може също да напръскате украсената си тиква с домашно масло от мента, което демонстрира противогъбични свойства, които могат да намалят образуването на плесени.

Декориране и маскиране

От любимия винтидж костюм до онова красиво есенно украшение, декорациите и костюмите, прибрани в продължение на месеци, могат да бъдат магнит за праховите акари и плесените. Следвайте тези прости съвети, за да намалите контакта си.

Почистване на костюми

Не кихайте непрестанно по време на партито за Хелоуин на Вашия съсед. Изперете тези дрехи в гореща вода и ги изсушете в сушилня на висока температура преди да ги облечете, за да убиете праховите акари и спори. Въпреки всичко, първо проверете инструкциите за почистване на етикета на вашия костюм.

Съхранение против алергии

Костюмите и декорациите често се съхраняват в картонени кашони във влажни килери, гаражи или тавани. Голяма грешка. Кашоните задържат влага и са източник за храна за плесените и рай за праховите акари. Вместо това, съхранявайте костюмите и декорациите във водонепромокаеми пластмасови сандъци и използвайте влагоабсорбатор в помещенията, в които ги съхранявате, за да поддържате нивото на влажност под 50%.